Nyhedsbreve fra Klosterholm

Efter en rigtig dejlig sommer med både en måneds udlandsrejse, hjemlig hygge og tid til gode tanker om det næste års kendte og nye arbejdsopgaver er jeg nu klar til at starte på 2. halvår, der bla. byder en række spændende DIL- og DOL-moduler:

  • DOL-specialemodul (Aarhus)
  • Udvikling, Forandring og Innovation (Odense)
  • Strategisk Ledelse (Odense)
  • Forandringsledelse (Horsens og Aarhus)
  • Ledelse og Organisation (Holstebro)
  • Det Personlige Lederskab (Odense)

Hertil kommer vejledning på en hel del specialer (DOL) og afgangsprojekter (DIL) – og ikke mindst starten på en helt ny debatbog om god (især offentlig) ledelse anno 2015 og fremover.

Jo, der bliver nok at se til – men jeg står stadig meget gerne til rådighed også for professionelle samtaler (coaching, sparring, mentoring) og mindre konsulentopgaver.

Samtidig kan jeg med glæde konstatere, at min seneste bog, “Det organisatoriske træ”, nu er ved at finde indpas på lektionsplanerne rundt omkring hos DIL- og DOL-udbyderne.

Jeg ønsker jer alle et rigtig godt 2. halvår 2015 🙂

Nyhedsbrev – september 2014

I septembers nyhedsbrev reflekterer jeg bla. lidt over, hvor stor en rolle personligheden og den personlige troværdighed og tillid spiller i ledelse anno 2014. Desuden er der fokus på et par vigtige nyskabelser fra Klosterholm, nemlig dels fire helt nye seminarer om aktuelle ledelsestemaer og dels et tilbud om at være med til at understøtte ledernetværk på tværs af forskellige organisationer. Se mere i Nyhedsbrev – 2014-09

Nyhedsbrev – august 2014
Nyhedsbrevet for august handler bla. om udsigterne for den nye folkeskolereform – og mere generelt om tillid eller mangel på samme i en stor del af den aktuelle ledelsespraksis i mange organisationer. Måske er mere fokus på kerneopgaven én af de mulige veje frem? Temadage om aktuelle emner er nu lige på trapperne. Nyhedsbrev – 2014-08

Nyhedsbrev – juli 2014
Klosterholms første nyhedsbrev er netop udsendt til en række nuværende og tidligere kolleger, samarbejdspartnere og studerende. Blandt emnerne er nye og kommende ydelser som fx professionelle samtaler samt inspirations- og temadage om aktuelle emner. Desuden er der sidste nyt om bogen ”Det organisatoriske træ”, der udkommer omkring juletid. Se nyhedsbrev – 2014-07 

Du kan tilmelde dig Klosterholms nyhedsbrev nederst til højre på denne side


 Artikler af Jesper Holm 

– ”Nye tider – nye HR-dagsordener” (Personalechefen, oktober 2011)

– ”Tænk hvis vi ikke havde printere og kopimaskiner” (Danske Kommuner, januar 2012)


Artikler

Hvilke gode grunde er der til at anvende tillid som grundlag for sin ledelse? Og hvordan kan man gøre det i praksis? Det giver Søren Jagd nogle bud på i denne artikel:

– “Tillidsbaseret ledelse: En ny udfordring for ledere?” (Søren Jagd)


Positiv psykologi er ikke blot lommefilosofi og håb om selvopfyldende positive profetier – det er også i stigende grad en anerkendt tilgang i psykologisk teori og praksis. Læs mere i denne artikel af Ebbe Lavendt:

– “Positiv psykologi – en introduktion til videnskaben om optimal menneskelig funktion” (Ebbe Lavendt)


Kontekster, relationer og CMM-teori – ikke just de letteste begreber at sætte sig ind i, men her giver Thorkil Olsen en underholdende og letlæselig introduktion til, hvad de går ud på, og hvordan de kan bruges:

– “Når vi kløjs i kommunikationen – en introduktion til begrebet kontekst” (Thorkil Olsen)


Samarbejdsdrevet innovation er vejen frem for den offentlige sektor. Det mener Jacob Torfing, professor på RUC og ledende kraft i CLIPS-projektet om offentlig information. Læs mere i denne artikel:

– “Works smarter – not harder” (Jacob Torfing – Kommunen, 1. november 2011)

– Se Jacob Torfing præsentere projektet her: www.youtube.com/watch?v=NxJ_6ieydhA

Nyhedsartikler

I Danmark tager vi ofte tilliden for givet – I hvert fald I den daglige omgang med hinanden. Men er vores tillidskultur truet – af andre konkurrerende kulturer eller måske endog vore egne voksende styrings- og kontrolsystemer? I så fald får vi problemer, for tillid er et must i fremtiden, siger Anne-Marie Dahl:

– “We assume you have a gun” (Anne-Marie Dahl – Ledelse I Udvikling, nr. 5/2011)


Rigtig mange taler og skriver om Teori U – men hvad er det nu lige, det går ud på? Her er en kort og lettilgængelig introduktion, som måske kan give inspiration til at kaste sig ud i dybere studier:

– “Hvor er din opmærksomhed?” ( Pernille Storgaard Bøge – april 2011)


Hvordan motiverer jeg de forskellige mennesker i min organisation – Primadonnaen, Præstationstripperen, Pragmatikeren og Lønmodtageren? En ting er sikkert: Det er ikke det samme, der virker for dem alle! Læs mere i Helle Heins artikel:

– “Primadonnaen, Præstations-tripperen, Pragmatikeren… og Lønmodtageren” (Helle Hein – Ledelse i Dag, nr. 4/2009)


Er der et liv efter New Public Management – det styringskoncept, som har domineret den offentlige sektor siden 1980’erne, og som i høj grad bygger på kopiering af styrings- og målelogikker fra den private sektor? Og er vi i så fald på vej mod dogmeledelse – eller hvad er næste skridt? Disse spørgsmål behandler Klaus Majgaard i denne spændende artikel:

 “Livet efter NPM – Ledelse på kerneforretningens vilkår” (Klaus Majgaard – Økonomistyring og Informatik, nr. 5/2007-08)