Nyhedsartikler

Teoretisk viden bliver til kød og blod i praksis

“DOL er ikke bare et bevis til at hænge op i en ramme på kontoret – læringen skal udvikle bedre ledelse og gøre en reel forskel i lederens daglige praksis.” 

Derfor sætter underviser Jesper Holm målet om at forankre den nye viden i den enkelte studerendes personlige ledelse på skoleskemaet fra første dag. 
Og det virker, bekræfter tidligere DOL-studerende Elin Tollestrup Jensen”

Læs nærmere i artiklen ”Teoretisk viden bliver til kød og blod i praksis


Nyhedsartikel d. 28. februar 2019

Hvordan leder man komplekse offentlige organisationer godt ind i det 21. århundrede – med fokus på både 1) klassiske forvaltningsmæssige dyder fra Max Weber og co., 2) effektiv ressourceudnyttelse og effektfuld løsning af kerneopgaven , 3) involvering af civilsamfundet i udviklingen af velfærdssamfundet og 4) generel forberedelse på at blive klar og robust til at håndtere en fremtid, vi dybest set ikke kender?

Her giver ”Den Nye Syntese” nogle spændende bud – læs et kapitel her!


I Danmark tager vi ofte tilliden for givet – I hvert fald I den daglige omgang med hinanden. Men er vores tillidskultur truet – af andre konkurrerende kulturer eller måske endog vore egne voksende styrings- og kontrolsystemer? I så fald får vi problemer, for tillid er et must i fremtiden, siger Anne-Marie Dahl:

– “We assume you have a gun” (Anne-Marie Dahl – Ledelse I Udvikling, nr. 5/2011)


Rigtig mange taler og skriver om Teori U – men hvad er det nu lige, det går ud på? Her er en kort og lettilgængelig introduktion, som måske kan give inspiration til at kaste sig ud i dybere studier:

– “Hvor er din opmærksomhed?” ( Pernille Storgaard Bøge – april 2011)


Hvordan motiverer jeg de forskellige mennesker i min organisation – Primadonnaen, Præstationstripperen, Pragmatikeren og Lønmodtageren? En ting er sikkert: Det er ikke det samme, der virker for dem alle! Læs mere i Helle Heins artikel:

– “Primadonnaen, Præstations-tripperen, Pragmatikeren… og Lønmodtageren” (Helle Hein – Ledelse i Dag, nr. 4/2009)


Er der et liv efter New Public Management – det styringskoncept, som har domineret den offentlige sektor siden 1980’erne, og som i høj grad bygger på kopiering af styrings- og målelogikker fra den private sektor? Og er vi i så fald på vej mod dogmeledelse – eller hvad er næste skridt? Disse spørgsmål behandler Klaus Majgaard i denne spændende artikel:

– “Livet efter NPM – Ledelse på kerneforretningens vilkår” (Klaus Majgaard – Økonomistyring og Informatik, nr. 5/2007-08)